• Verzendkosten €2,95 - Gratis vanaf €35,-
  • 30 dagen bedenktijd
  • Webshop keurmerk
  • Fysieke winkel in Harderwijk
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Slowcookers

Een slowcooker is een elektrische stoofpan waarin je eten langzaam kan garen. Een slowcooker kan het best worden vergeleken met een stoof of braadpan, maar dan elektrisch. Omdat een slowcooker ervoor zorgt de temperatuur heel langzaam oploopt verliest het weinig voedingstoffen en brandt het niet aan. Een slowcooker verwarmt de gehele binnenpan, een gasvlam verwarmt de pan op een plek. Op Mystore hebben wij verschillende modellen onder verdeelt in drie categorieën. Een kleine slowcooker is voor 1-2 personen en heeft een inhoud van 1,5-3 liter. Een gemiddelde slowcooker is geschikt voor 3-4 personen en heeft een inhoud van 3-5 lier. De 3e categorie is een slowcooker groot, deze is geschikt voor 5 personen of meer en heeft een inhoud van 5-6,5 liter. In ons assortiment hebben we slowcookers van Crock-Pot.

Een slowcooker bestaat uit een buitenpan vaak kunststof of metaal en een binnenpan, deze zijn vaak gemaakt van keramiek, aluminium of een antiaanbaklaag. Een slowcooker doet qua uiterlijk niet onder dan een normale pan. De buitenpan heeft handgrepen en een deksel (altijd van glas). Een groot verschil is dat er aan de voorkant een druk of draaiknop zit met drie standen en een snoer. Luxere modellen hebben de beschikking over een display waarop je de tijd kan zien hoe lang de slowcooker nog aan zal staan. In de binnenpan plaats u de ingrediënten, deze kunt u bij de meeste modellen eenvoudig verwijderen.

Met een slowcooker worden de gerechten op een langzame manier gaar gestoofd. Door eerst het voorwerk te doen, het snijden van de groenten, het licht aanbakken van vlees. Door het vlees dicht te schroeien in een koekenpan of braadpan blijven de sappen van een stuk vlees nog beter behouden. Omdat het gerecht op een langzame manier (4-10uur) wordt verwarmd kunt u gerust de slowcooker in de ochtend aanzetten en 's avonds eruit halen.

15 producten

Verschillende standen van een slowcooker

Een slowcooker heeft minimaal 3 standen (low, high warmhoudstand). Een low stand, is een perfecte stand om een slowcooker een hele dag aan te zetten. De low stand doet er een langere tijd over om de maximale temperatuur (+/- 95 graden) te halen. Wanneer deze temperatuur is bereikt zal de slowcooker zelf automatisch over gaan op de warmhoudstand. De high stand, wordt gebruikt als u wat ongeduldiger wordt. Deze stand zorgt ervoor dat de slowcooker sneller op temperatuur (+/- 95 graden) wordt gebracht en het gerecht sneller klaar zal zijn. Met 'sneller' moet niet worden gedacht binnen een uur, maar de helft van de kooktijd ten opzichte van de low stand. Heeft een gerecht met een low stand 8 uur nodig, dan zal het met de high stand ongeveer 4 uur nodig. Kiest u voor een groot stuk vlees (1kg) dan adviseren wij om de high stand te gebruiken.

Hoe werkt een slowcooker?

In een slowcooker kunt u van alles bereiden, vlees, gevogelte, soepen of complete gerechten. Stoofvlees, rendang of pulled pork verleend zich uitstekend hiervoor. Rundvlees of varkensvlees hebben een langere bereiding nodig, die ligt vaak tussen de 6 en 8 uur. Kip en kalkoen hoeven niet zo lang in een slowcooker, daar staat 3 tot 4 uur al prima voor. Kip wordt over het algemeen sneller droog, het is daarom verstandiger om kippendijen te gebruiken. Het is zelfs mogelijk om een hele kip in een slowcooker te bereiden, hiervoor dient u wel een langere tijd te hanteren (8uur).

Groenten en soep

Soep of verschillende groente klaar maken in een slowcooker kan heel gemakkelijk. De wat hardere groente zoals wortel, ui, paprika, kolselderij, zoete aardappel of verschillende koolsoorten kunnen prima in een slowcooker. Dit betekent niet dat u er geen boontjes of peultjes kan gebruiken, die kunnen beter toegevoegd worden in een later stadium. Wilt u soep maken en vermicelli toevoegen, doe dit pas in het laatste half uur.