- Verzendkosten €2,95 - Gratis vanaf €35,-
- 30 dagen bedenktijd
- Webshop keurmerk
- Fysieke winkel in Harderwijk
Je winkelwagen is momenteel leeg
Artikelnummer: 2021.325.04
EAN-code: 4002108313453
Het 8,5 cm lange, puntige lemmet van de Robert Herder Kapro geitenkaasmes heeft een licht gebogen gladde snede en is speciaal aangepast aan het snijden van geitenkazen die meestal klein zijn. Het mes snijdt heel precies door zachte kaas en het snijoppervlak is glad. Het mes glijdt makkelijk door zowel de korst als door het binnenste van de kaas. De hoek van het mes naar het handvat is hoog, zodat je vingers niet in de kaas belanden, zelfs als je wat grote handen hebt. Het is het enige mes uit de serie zonder kartels.
Elke kaassoort verdient een eigen mes. Dat Was de gedachte van Giselheid Herder- Scholz. Als liefhebber van lekker en goed eten merkte ze dat bestaande messen om kaas te snijden niet altijd een goed waren om kaas mooi en gemakkelijk in plakjes/ stukjes/ blokjes te snijden. De ene kaas brokkelde af, de andere bleef heel erg plakken aan het mes en weer een ander mes kwam niet eens door harde kaas heen, met brokkelstukken als gevolg. Na eerst zelf over de kenmerken van het ultieme kaasmes nagedacht te hebben, overlegde ze met haar vertegenwoordiger in Nederland, Gèrard Rinkes, om een professioneel kaasbedrijf in Nederland te zoeken. Het werd Fromagerie Guillaume. In samenwerking met hen werden kaasmessen ontwikkeld en doorontwikkeld. Niet met één of twee kazen, maar met de mooiste en lekkerste die er maar in Europa te vinden waren. Want elke kaas heeft unieke kenmerken. Hard, zacht, plakkerig, rul, fragiel of juist heel stevig. In twee jaar tijd werden er vier prachtige messen ontwikkeld met elk een andere eigenschap. Cruciaal was de keuze van de juiste kartels. Moesten die golvend of meer getand zijn? Lang of kort, breed of juist heel fijn? Ook belangrijk was de hoek, en de keuze voor buigzaam of juist stugger. Dan de handgreep: liet deze wel goed de handen vrij zodat de vingers bij het snijden niet ook in de kaas belandden? En hoe lang moest het lemmet zijn en hoe kon je het plakken van zachte kazen voorkomen? Dat werd opgelost met een lemmet waarin strategisch geplaatste gaten werden aangebracht. Ergonomisch moesten de messen in orde zijn en ze moesten er ook nog eens elegant uitzien. Zeker voor gebruik in toprestaurants belangrijk. Alle vier de kaasmessen hebben een uitstekende grip, zijn zeer scherp en liggen perfect in de hand. Ze hebben een fijn gepolijst oppervlak. De kartels zijn met de hand gepolijst om een sublieme scherpte te verkrijgen. Vooral het kleinste geitenkaasmes heeft een fijne, maar nog steeds stabiele tip, wat een grote nauwkeurigheid bij het slijpen vereis. In de serie is dit het enige mes zonder kartel. Dat bleek de beste manier te zijn om ook de kleine en meestal zachte geitenkazen goed te kunnen snijden. Elk mes is uitgerust met een speciale, scherp gepolijste snede. Het handvat is gemaakt van prachtig gevlamd pruimenhout, met de hand in meerdere stappen gevormd en vervolgens zorgvuldig geolied. De messen zijn op de ouderwetse manier gemaakt zoals men gewend is van Robert Herder.
Gekartelde snede | |
---|---|
Garantie | Levenslang op materiaal- en fabricagefouten. |
Gesmeed | |
Handvat materiaal | Hout |
Hardheid | 58 HRC |
Kleur | Pruimenhout |
Kuiltjes | |
Lemmet materiaal | Pruimenhout |
Lengte lemmet | 80 mm |
Materiaal | Hout, RVS |
Staalsoort | RVS |
Vaatwasserbestendig |
Items van productcarrousel