Slowcookers
Een slowcooker is een elektrische stoofpan waarin je eten langzaam kan garen. Een slowcooker kan het best worden vergeleken met een stoof of braadpan, maar dan elektrisch. Omdat een slowcooker ervoor zorgt de temperatuur heel langzaam oploopt verliest het weinig voedingstoffen en brandt het niet aan. Een slowcooker verwarmt de gehele binnenpan, een gasvlam verwarmt de pan op een plek. Op Mystore hebben wij verschillende modellen onder verdeelt in drie categorieën. Een kleine slowcooker is voor 1-2 personen en heeft een inhoud van 1,5-3 liter. Een gemiddelde slowcooker is geschikt voor 3-4 personen en heeft een inhoud van 3-5 lier. De 3e categorie is een slowcooker groot, deze is geschikt voor 5 personen of meer en heeft een inhoud van 5-6,5 liter. In ons assortiment hebben we slowcookers van Crock-Pot. Een slowcooker bestaat uit een buitenpan vaak kunststof of metaal en een binnenpan, deze zijn vaak gemaakt van keramiek, aluminium of een antiaanbaklaag. Een slowcooker doet qua uiterlijk niet onder dan een normale pan. De buitenpan heeft handgrepen en een deksel (altijd van glas). Een groot verschil is dat er aan de voorkant een druk of draaiknop zit met drie standen en een snoer. Luxere modellen hebben de beschikking over een display waarop je de tijd kan zien hoe lang de slowcooker nog aan zal staan. In de binnenpan plaats u de ingrediënten, deze kunt u bij de meeste modellen eenvoudig verwijderen. Met een slowcooker worden de gerechten op een langzame manier gaar gestoofd. Door eerst het voorwerk te doen, het snijden van de groenten, het licht aanbakken van vlees. Door het vlees dicht te schroeien in een koekenpan of braadpan blijven de sappen van een stuk vlees nog beter behouden. Omdat het gerecht op een langzame manier (4-10uur) wordt verwarmd kunt u gerust de slowcooker in de ochtend aanzetten en ’s avonds eruit halen.